Sign In

Forgot Password

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою електронну адресу. Ви отримаєте посилання та створите новий пароль електронною поштою.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

Пізнай.com Latest Articles

Скільки важить слон

Скільки важить слон

Слон це найбільша сучасна наземна тварина на нашій планеті. Тому, звичайно багатьом людям цікаво дізнатися щось цікаве про цих велетнів. Щоб відповісти на головне питання цієї статті, слід спершу розібратися в тому, що існує три види слонів. Раніше вважалося що їх всього два, це африканський і азіатський слон. Але вчені які досліджували африканського слона дійшли до висновку, що в Африці насправді проживає не один, а два види слонів і генетична експертиза це підтвердила. Тому зараз нараховується три види слонів, це азіатський слон, африканський лісовій слон і африканський саванний слон.
Всі ці види слонів мають свої відмінності і в вазі також. В середньому слони важать від двох з половиною до семи тон, в залежності від виду. А найважчий слон важив майже 11 тон, про нього я напишу в кінці статті.

Скільки важить африканський лісовий слон?

Африканський лісовий слон

Африканський лісовий слон

Це самий маленький з трьох видів слонів. Він живе в тропічних лісах Західної та Центральної Африки. Африканський лісовий слон має найменшу чисельність і вважаються зникаючим видом і перебуває під посиленим захистом. Він народжується майже «крихіткою» і важить всього 90 кілограм. А виростають африканські лісові слони до 4 тон. Середня вага представника цього виду коливається від 2 до 4 тон. Причому самці завжди важчі за самок.

Скільки важить азіатський (індійський) слон?

азіатський (індійський) слон

Азіатський слон

Ареал проживання індійських слонів це схід Індії, на Шрі-Ланці, в Непалі, Бутані, Бангладеш, М’янмі, Таїланді, Лаосі, Камбоджі, В’єтнамі, південно-західному Китаї, Індонезії.
Азіатський слон так само як і африканський лісовий слон проживають в густих джунглях, на відкритті місцевості виходять досить рідко, а оскільки азіатські країни дуже густонаселені, то всі відкриті місця як правило обробляються, що призводить до конфліктів селян зі слонами.
Оскільки азіатські слони проживають в подібних умовах до африканських лісових слонів, то і розміри в них досить подібні. Самці досягають маси в 5,5 тони, а самки азіатського слона важать до 2700 кг.
Найбільший азійський слон, коли-небудь зафіксований, важив близько 7000 кг.

Скільки важить африканський саванний слон?

Африканський саванний слон

Африканський саванний слон

Африканські саванні слони живуть на південь від Сахари на рівнинах і в саванах. Оскільки вони живуть на рівнинах і рідко заходять в ліса, то дерева їм не так заважають як іншим їх родичам. Тому і виростають вони значно більшими.
Народжуються африканські саванні слони вагою від 120 до 160 кілограма, і виростають до величезних розмірів. А коли виростають, то можуть досягати ваги в 7 тон і більше, правда це уже рідкість, але такі випадки зустрічалися. До того ж, самі великі слони це самці, самки завжди мені і важать від 2,5 тон.

Цікаві факти про найважчі частини слона?

Великий мозок: 4,5 кілограми.

Дослідження показало, що мозок африканського слона важить 4,5 кілограми і має 257 мільярдів нейронів! Це втричі більше, ніж у людському мозку.

Гігантський зуб: 5 кілограм.

Задні корінні зуби африканського слона можуть важити 5 кілограм і досягати 40 сантиметрів завширшки!

Гігантські вуха: 40 кілограм кожне.

Вуха африканських слонів допомагають їм залишатися прохолодними. Їхні вуха можуть сягати 180 сантиметрів заввишки!

Важкі бивні: 50-80 кілограм кожен.

І самці, і самки африканських слонів можуть відрощувати бивні. Бивні дорослих самців важать 50-80 кілограм кожен, а бивні самок трохи менші – 18-20 кг.

Скільки важив самий великий слон?

В Анголі мисливцем з Угорщини був застрелений самий великий африканський слон. Його шкіру зберегли і в 1959 році її передали в Смітсонівський музей природознавства, що в Америці. Як виявилося, цей слон був просто гігант, і його розмістили в фойє музею. Ось фото, коли його виставили на показ в 1960 році.

Скільки важить слон

На задньому фоні видно, які маленькі люди в порівнянні з цим слоном. Його назвали Генрі і важив він при житті 24 000 фунтів, це майже 11 тон!

Як висновок можна сказати, що африканський саванний слон це сама велика сучасна сухопутна тварина і важить він до 7 тон. А самий великий слон важив майже 11 тон!

Коментувати