Пізнай.com Latest Питання

Сонічка
Початківець

Скільки лапок у павука?

Підкажіть будь ласка, скільки лапок у павука?


2 Відповідей

  1. Клас Arachnida до яких належить і павуки, з’явилися на землі ще в період палеозою, тобто ще 420-450 мільйонів років тому.
    Хоча павуки належать до членистоногих, але в процесі еволюції в них з’явилися ряд особливостей. В них більше лапок, ніж в решти членистоногих. Яскравою особливістю павуків є те що в них завжди 8 лап, а в комах 6.
    Вчені вважають що ця особливість павуків появилася в них для того щоб плавніше рухатися, їх рухи більш плавні ніж у комах.
    Оскільки павуки як правило живуть на павутині, то 8 лап допомагає їм краще триматися на ній, а передні лапки використовують для намотування павутиною своєї жертви.
    Тому якщо бачите якогось жука і вам дуже цікаво, подивіться, якщо 8 лапок то це якийсь павук, якщо лапок 6 то це якийсь жук.
    Ще цікавий факт про лапки павука павука, вчені перевіряли, і павук може цілком нормально жити, якщо в нього видалити останню пару лапок.
    А в деяких видів павуків передні лапки використовуються не для ходьби, а для ловлі і утримуванні своєї жертви.

  2. Привіт! Передусім варто зауважити, що у павуків є лапи, за допомогою яких вони ходять, і є лапи, за допомогою яких вони тримаються за поверхню, чи тримають муху або іншу річ.Ці тримальні лапи називають  педипальпи. Це так звані “долоні” павука.

    Іноді, коли павук ганяє по квартирі на шаленій швидкості, здається, що у нього сотня лап чи навіть більше, проте насправді у павука всього-навсього 8 лап. Проте, можна зустріти павучків і з 7, 6 чи навіть  лапками, про це це не означає, що він таким народився. Справа в тому, що павуки, коли потрапляють у пастку можуть собі самостійно ампутувати лапку. Втрата лапи для нього не є смертельною, і комаха буде жити далі, хоча, йому вже складніше буде плести павутинку чи вполювати мушку.  Цікаво, що павуки можуть відрощувати втрачену лапку, проте, відновлена лапка буде значно коротшою і не такою дієвою.

    Є ще павуки, у яких на перший погляд всього-на-всього 4 лапки. Справа про павука-хрестовика. Проте, насправді це не так. Насправді павуки-хрестовики теж мають  8 лапок, якщо гарно придивитися, то можна побачити, що павук стоїть на 4 лапках, але біля кожної лапки у нього притиснуте ще одна.

Залишити відповідь

Залишити відповідь

Оберіть відеохостинг, на якому знаходиться Ваше відео.

Введіть ідентифікатор відео. Наприклад, посилання: «https://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs», ідентифікатор це: «sdUUx5FdySs».